Terug

1001 Italianen

  • 1001 Italianen

  • EAN: 9789025302481
  • Voorraad: 1

€ 6,99

    Zet op verlanglijst

    • Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, morgen in huis
    • Gratis verzending v.a. €20,-
    • Uitstekend verpakt!
    • Retourneren binnen 14 dagen

    Productomschrijving

    1001 Italianen

    Al eeuwen komen Italianen naar Nederland, als bankiers, kunstenaars, instrumentmakers, sierstucwerkers, schoorsteenvegers, terrazzowerkers, ijsmakers en pizzabakkers. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de charmante Italiaanse mannen vooral hierheen om in de industrie werken. Ze leefden en trouwden hier en lieten hun voornemens om terug te keren naar het moederland varen.
    Nederland zat te springen om arbeidskrachten, in Italië was geen werk. De Italianen bleken de wegbereiders van de grote mediterrane migratie, ze stonden aan de wieg van de multiculturele samenleving. Na hen zijn nog veel meer Italianen naar Nederland gekomen: uitwisselingsstudenten, expats en wetenschappers kwamen, werden verliefd op Nederland, en bleven.
    Hoe verging het de Nederlandse Italianen en hun nazaten? Wat bindt hen aan ons land? Wat is hun bijdrage aan de Nederlandse cultuur? Daniela Tasca dook in de literatuur, zocht in private en openbare archieven en sprak met Italiaanse Nederlanders. Ze schetst het beeld van een diverse gemeenschap, gehecht aan de eigen identiteit en flexibel genoeg om geïntegreerd te zijn.

    Specificaties

    Specificaties voor: 1001 Italianen

    • Auteur Daniela Tasca
    • uitgeverij Atheneaeum - Polak & van Gennep
    • uitvoering Paperback
    • verschijningsdatum Mei 2016
    • Aantal pagina's 224
    • Bekijk alle specificaties
    • staat licht beschadigd
    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box
      1001 Italianen

      1001 Italianen

      € 6,99

      Beoordeling door klanten: 9.3 / 10 - 607 Reviews @ beoordelingen
      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »